
תחומי ההתמחות שלנו
ייצוג משפטי מקצועי ומעמיק במקרים של רשלנות רפואית, תוך ליווי אישי והבטחת זכויות המטופלים. משלב ההיריון והלידה, דרך פספוס אבחנות קריטיות ועד לרשלנות בניתוחים – אנו כאן כדי להילחם עבורכם.
רשלנות באבחון תסמונות או מחלות גנטיות שניתן היה לאבחן בהיריון

נולד לכם ילד שסובל ממחלה או תסמונת גנטית ולא הופניתם ליעוץ גנטי או לבדיקות מקיפות בהריון? אנו נבחן אם הרופא כשל ומעקב ההיריון היה רשלני כשלא יידע אתכם על זכותכם והצורך לקבל יעוץ גנטי ולבצע בדיקות שהיו מאבחנות את התסמונת/מחלה.
כתבות רלוונטיות לתחום:

רשלנות רפואית במהלך לידה

בית החולים פספס את סימני המצוקה שלך או של העובר? נגרמו לך או לעובר נזקים קשים? אם נגרמו לכם נזקים או סיבוכים במהלך הלידה דוגמא: מצוקה עוברית/ קרע ברחם/ אוטם מוחי/ שיתוק מוחין/ פגיעות עצביות/ זיהומים או מומים אחרים כתוצאה מהלידה אנחנו כאן עבורכם.
כתבות רלוונטיות לתחום:

רשלנות רפואית במהלך סקירת מערכות בהיריון

סקירת מערכות הינה קריטית לאבחון וגילוי מומים מולדים בעובר או מצבים המחייבים המשך בירור רפואי. רשלנות בסקירה יכולה לכלול אי ביצוע סקירה או ביצועה באופן לא מקצועי עם ציוד לא מתאים ואבחון שגוי של ממצאים, אי גילוי מומים ואי מתן מידע מלא ומדויק להורים על תוצאות הבדיקה, על הסיכונים והאפשרויות העומדות בפניהם להמשך בירור מצב העובר או שקילת הפסקת הריון.
כתבות רלוונטיות לתחום:

אחריות רופא מעקב ההיריון

תפקיד רופא מעקב ההיריון לא מסתכם בפקידות או הפקת מרשמים/הפניות לבדיקות דם. מעקב הריון תקין הינו קריטי לבריאות האם והעובר ומסירת מידע לבדיקות העדכניות והחידושים הקיימים הינו באחריותו. רשלנות הרופא במעקב עלול להוביל לתוצאות קשות כגון לידה מוקדמת, פגיעה בעובר ובאם או סיבובים אחרים. משרדנו מתמחה בניהול תביעות רשלנות בניהול מעקב ההיריון ומסייע להורים ולילדים לקבל את הפיצוי שמגיע להם.
כתבות רלוונטיות לתחום:

רשלנות בטיפול פוריות

טיפולי פוריות כרוכים בהליכים רפואיים מורכבים ורשלנות בהם מובילה לתוצאות הרסניות, כגון אי הצלחה של הטיפול, פגיעה פיזית או נפשית, החלפת עוברים, הריון לא רצוי, אי ביצוע בדיקות גנטיות מקדימות טרם החזרה וכו'. משרדנו ניהל ומוביל את חוד החנית של תביעות אלו בארץ.
כתבות רלוונטיות לתחום:

רשלנות רפואית בהעדר הפניה ומתן מידע על בדיקת מי שפיר, צ'יפ גנטי ואקסום

הידעתם שכל אישה בגיל פריון עלולה ללדת ילד הסובל ממום או תסמונת? הסיכון לכך הוא 3%-4% . המשמעות היא כי מתוך כ-180,000 לידות בממוצע שנתי, ייוולדו 5,700-7,600 ילדים הסובלים ממחלה או מום משמעותי בלי קשר לגיל/מצב בריאות האם. מכאן החשיבות לקבלת מלוא המידע על האפשרות לבצע בדיקות גנטיות אשר מספקות מידע חיוני לגבי בריאות העובר. משרדנו טיפול במגוון מקרים כגון אי ביצוע בדיקה גנטית למרות סיכון מוגבר למומים גנטיים/ביצוע לקוי של הבדיקה על ידי טכניקה שגויה/שימוש בציוד לקוי/אי הקפדה של נהלים מחייבים במעבדה/פרשנות שגויה של תוצאות הבדיקה/אי גילוי מומים גנטיים משמעותיים שניתן היה לגלות באמצעות בדיקה מדויקת. אי מתן מידע מלא ומדויק להורים. העדר מתן אפשרות לשמירת תאים על מנת לבצע בקלות במהלך המשך ההיריון בדיקות נוספות ללא סיכון נוסף לאם ולעובר.
כתבות רלוונטיות לתחום:

רשלנות בייעוץ גנטי

לצערנו, חלק גדול מהסיבה שההורים לא מקבלים את המידע הנחוץ להם על מנת לשקול את המשך ההיריון בשל היות העובר לוקה בתסמונת או מחלה קשה, נובע מרשלנות בייעוץ הגנטי שהינו שלב קריטי לקבלת החלטות מושכלות להמשך ההיריון. היעוץ חייב לכלול הסברים, הפניות לבדיקות לאור היסטוריה משפחתית, או ממצאים חריגים בעובר, והנחייה לחזור ליעוץ גנטי חוזר עם קבלת התוצאות או ממצא חדש. רבות מהתביעות שניהלנו היו כתוצאה ממתן המלצות טיפוליות לא מתאימות, או אי יישום הרופא המטפל את ההמלצות שכן ניתנו במהלך היעוץ הגנטי, אי הנפקת הפניות לבדיקות נדרשות ביעוץ. חובת הרופאים לוודא הבנה של המטופל לחשיבות ביצוע הבדיקות, מעקב אחר הביצוע שלהן, והתייחסות לממצאי הבדיקות והסבר על הסיכונים והמשמעות של אי ביצוען.
כתבות רלוונטיות לתחום:
