שבץ מוחי
- עורכת דין גלית קרנר
- 30 במרץ
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 31 במרץ

שבץ מוחי הוא מצב רפואי חמור שבו ישנה חסימה או קרע באחד מכלי הדם במוח, דבר שגורם להחסרת חמצן לאזור מסוים במוח. שבץ מוחי יכול להתרחש בצורה של שבץ איסכמי (חסימתי) או שבץ המורגי (דימומי). הטיפול בשבץ מוחי דורש פעולה רפואית מיידית, כיוון שכל עיכוב בטיפול עלול להוביל לנזק מוחי בלתי הפיך. רשלנות רפואית בשבץ מוחי יכולה להתרחש אם הצוות הרפואי לא זיהה את הסימנים בזמן או לא טיפל כראוי במצב, דבר שגרם להחמרת המצב או לנזק נוסף למטופל. בהקשר זה, רשלנות רפואית יכולה להתרחש במספר מצבים:
רשלנות רפואית בהקשר של שבץ מוחי:
רשלנות רפואית בשבץ מוחי מתרחשת כאשר ישנן טעויות באבחון, בטיפול או במעקב הרפואי, דבר שיכול להחמיר את מצב החולה ולמנוע טיפול בזמן הנכון. דוגמאות לרשלנות רפואית הקשורות בשבץ מוחי כוללות:
אבחון מאוחר או שגוי: אחד הגורמים הקריטיים בהקטנת נזקי השבץ הוא אבחון מיידי. אם הרופא לא מזהה את סימני השבץ בזמן, או אם מבוצעת אבחנה שגויה (למשל, טעות בזיהוי הסימנים כסימפטומים של מחלה אחרת), הדבר עלול לעכב את מתן הטיפול הנכון ולהחמיר את המצב.
אי-מתן טיפול מיידי: טיפול מהיר בשבץ מוחי עשוי להציל חיים ולהפחית את הנזקים לטווח ארוך. אם הרופאים לא נותנים טיפול מתאים (כגון תרופות מיקרו-נוגדות קרישה במקרה של שבץ איסכמי או טיפול דחוף במקרים של שבץ המורגי), עשויה להיות החמרה במצב המטופל.
אי-מעקב אחרי גורמי סיכון: אנשים שיש להם סיכון גבוה לשבץ (כמו חולי סוכרת, יתר לחץ דם, או מי שסבלו בעבר משבץ מוחי) צריכים להיות במעקב רפואי צמוד. אם הרופא לא מבצע בדיקות מתאימות או לא עוקב אחרי מצבו הבריאותי של המטופל, הדבר עשוי להוביל לשבץ מוחי שלא התגלה בזמן.
טעויות במהלך הליך רפואי: במקרים בהם יש צורך בהליך רפואי (כמו ניתוח לשחרור חסימת כלי דם), כל טעות במהלך ההליך עשויה להחמיר את השבץ ולגרום לנזקים נוספים.
אי ביצוע בדיקות דימות בזמן: כאשר יש חשד לשבץ מוחי, אחת הבדיקות החשובות היא בדיקת CT או MRI של המוח. אם הצוות הרפואי לא ביצע את הבדיקה בזמן או לא פעל במהירות על מנת לאבחן את סוג השבץ (האם הוא איסכמי או המורגי), הדבר יכול להוות רשלנות.
כדי להוכיח רשלנות רפואית במקרה של שבץ מוחי, יש להראות כי הטיפול הרפואי לא היה הולם, ושזה גרם לנזק למטופל. דרישה זו כוללת הוכחת רשלנות באבחון או טיפול שהוביל לפגיעה נוספת במטופל, כמו נזק מוחי נוסף או פגיעות גופניות ונוירולוגיות חמורות.
במקרים של רשלנות רפואית בשבץ מוחי, ניתן להגיש תביעה לקבלת פיצויים על הנזקים שנגרמו למטופל, לרבות נזקים פיזיים, כאבים וסבל, הוצאות רפואיות, אובדן כושר עבודה, פגיעה באיכות חיים ועוד
留言