top of page

סקירה מכוונת

  • תמונת הסופר/ת: עורכת דין גלית קרנר
    עורכת דין גלית קרנר
  • 30 במרץ
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 31 במרץ



סקירה מכוונת

הסקירה המכוונת היא בדיקה אולטרה סאונד שנעשית כאשר יש חשש למום או סיבוך מסוים בעובר. מדובר בבדיקה יותר ממוקדת ומכוונת על אזורים מסוימים בעובר שדורשים בדיקה מעמיקה, בעקבות ממצאים שנתגלו בסקירות הריון רגילות או בשל סיכון מוגבר למום או בעיה גנטית.

הסקירה המכוונת יכולה להתמקד בנושאים כגון מבנה מערכת העצבים של העובר, בעיות בלב העובר, בעיות במבנה האיברים הפנימיים, עצמות העובר, סיבוכים במבנה השליה. בהקשר זה, רשלנות רפואית יכולה להתרחש במספר מצבים:

·      העדר הפנייה לסקירה מכוונת לאחר אבחון ממצאים בסקירות "רגילות" :אם במהלך סקירה מוקדמת או מאוחרת עלו ממצאים חריגים (כגון סימנים למום או סיבוך אפשרי בעובר), והצוות הרפואי לא הפנה את האישה לסקירה מכוונת כדי לבדוק את הממצאים בצורה מעמיקה יותר, הדבר עשוי להוות רשלנות רפואית.

·      החמצת מומים או ממצאים חריגים במהלך סקירה מכוונת: אם ניתן לאבחן מומים או ממצאים חריגים בסקירה מכוונת אך אלה הוחמצו בשל חוסר זהירות או חוסר מקצועיות של הרופא הסוקר, ייתכן ומדובר ברשלנות רפואית.

·      אי מתן הסבר לאישה לגבי הצורך בסקירה מכוונת:הצוות הרפואי חייב להבטיח שהאישה מבינה את המשמעות של ביצוע סקירה מכוונת ואת הצורך בה לאור הממצאים או הסיכון. אם לא ניתנה הסברה מספקת לאישה על הצורך בבדיקה, או אם לא הוסבר לה איך תוכל הבדיקה להועיל, זה עשוי להיחשב כרשלנות רפואית.

Comentários


bottom of page