מיקרוצפליה (Microcephaly)
- עורכת דין גלית קרנר
- 26 במרץ
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 31 במרץ
מיקרוצפליה הוא מצב רפואי שבו היקף הראש של התינוק קטן באופן משמעותי מהממוצע לגילו ולמינו. זה מצביע על כך שהמוח לא התפתח כראוי, ולכן נפחו קטן מהצפוי. גודל המוח הקטן יכול להוביל למגוון רחב של בעיות נוירולוגיות וקוגניטיביות. מיקרוצפליה יכולה להיגרם ממגוון רחב של גורמים, כולל גורמים גנטיים, זיהומים במהלך ההריון כגון זיקה, טוקסופלזמוזיס, ציטומגלווירוס, ורובלה אשר יכולים לפגוע בהתפתחות המוח העוברי, חשיפה לרעלים מסוימים במהלך ההריון, כגון אלכוהול, עשן סיגריות, וחומרים כימיים מסוימים, חוסר חמצן למוח העובר במהלך ההריון או הלידה בעיות מטבוליות או גורמים אחרים נוספים. בהקשר זה, רשלנות רפואית יכולה להתרחש במספר מצבים:
· אי-זיהוי של גורמי סיכון: אי-זיהוי או אי-טיפול נאות בגורמי סיכון למיקרוצפליה, כגון זיהומים עובריים (כגון זיקה), חשיפה לחומרים רעילים, או גורמים גנטיים.
· אי-ביצוע בדיקות אולטרסאונד מתאימות: אי-ביצוע בדיקות אולטרסאונד בזמן המתאים באיכות מתאימה, מדידה לא מדויקת של היקף הראש העוברי באולטרסאונד, או התעלמות ממדידות שמעידות על חשד למיקרוצפליה יכולים להוביל להחמצה או לאבחון מאוחר של מיקרוצפליה.
· אי-ביצוע או אי מתן הפניה לבדיקות נוספות: אם קיימים ממצאים חשודים באולטרסאונד למיקרוצפליה, אי-ביצוע או אי מתן הפניה לבדיקות נוספות, כגון בדיקות גנטיות או בדיקות הדמיה נוספות, יכולה להיחשב רשלנות.
· אי-מתן מידע מספק: היעדר מידע מלא ומובן להורים לגבי הסיכונים, האפשרויות, וההשלכות של מיקרוצפליה, הכולל הסבר על האפשרויות העומדות בפניהם, כגון המשך ההריון או הפסקתו, ואפשרויות טיפול ביילוד.
כדי להוכיח רשלנות רפואית במעקב הריון במקרה זה, יש להראות:
· שהרופא חרג מהסטנדרט המקצועי המקובל ברפואה ולא נקט באמצעים סבירים לגילוי ואבחון של מקרוצפליה.
· שהרשלנות הרפואית גרמה לנזק לעובר. הנזק יכול להיות פגיעה מוחית, הידרוצפלוס או בעיות נוירולוגיות אחרות.
משרדנו מייצג מקרים רבים של רשלנות באבחון וטיפול של מקרוצפליה בחיים העובריים.
לדוגמא, משרדנו הגיש תביעה כנגד קופ"ח כללית, רופא פרטי (יועץ גנטי) במסגרת ת.א 42948-10-24 בגין רשלנות רפואית במעקב הריון במהלכו למרות היקף ראש גדול מעל הממוצע וסטיית התקן, באופן שעונה על הגדרה של מקרוצפליה, האישה לא הופנתה לייעוץ גנטי וביצוע בדיקות הדמיה נוספות כמו MRI מח ועוד. לאחר הלידה היילוד אובחן עם תסמונת גנטית בשם MTOR אשר מתבטאת בין היתר בעיכוב התפתחותי קשה ומקרוצפליה.

Comentarios