דום לב
- עורכת דין גלית קרנר
- 30 במרץ
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 31 במרץ

דום לב הוא מצב חירום רפואי חמור שבו הלב מפסיק לפעום באופן פתאומי, דבר שמוביל להפסד מיידי של דופק, חמצן ואספקת דם לאיברים חיוניים, ובתוך זמן קצר עלול להיגרם נזק בלתי הפיך למערכות הגוף השונות. דום לב יכול להיגרם ממספר סיבות, כולל מחלות לב, התקף לב, הפרעות קצב לב, טראומה פיזית, חנק או אלרגיות קשות. טיפול מהיר הוא קריטי במצבים כאלה, ואם הצוות הרפואי לא פועל בזמן, הדבר יכול להוביל למוות או לנזקים חמורים.רשלנות רפואית במקרים של דום לב יכולה להתרחש כאשר הצוות הרפואי נכשל בזיהוי המצב, במתן טיפול מיידי או בהפעלת אמצעים טיפוליים חיוניים בזמן הנכון. בהקשר זה, רשלנות רפואית יכולה להתרחש במספר מצבים:
· חוסר זיהוי של סימנים מוקדמים לדום לב: אם יש למטופל סימנים מקדימים לדום לב (כמו קוצר נשימה, דופק לא סדיר, כאבים בחזה או הזעה) והצוות הרפואי לא זיהה אותם בזמן ולא החל בהתערבות מיידית (כגון א.ק.ג. או טיפול תרופתי), ייתכן שמדובר ברשלנות רפואית.
· עיכוב במתן טיפול מיידי:במקרים של דום לב, כל דקה חשובה. עיכוב במתן טיפול מיידי (כגון החייאה, החזרת דופק, או מתן תרופות נוגדות קרישה) יכול להחמיר את מצב החולה ולהוביל לנזקים בלתי הפיכים. אם הצוות הרפואי לא פעל בזמן או לא השתמש במכשירים רפואיים חיוניים כמו דפיברילטור (משהו שמטפל בדום לב), ייתכן שמדובר ברשלנות רפואית.
· טיפול לא נכון או חוסר בטיפול במצבי דום לב:ישנו טיפול רפואי ספציפי לדום לב, כולל החייאה, דפיברילציה (החזקה או שוק חשמלי) ותרופות נוגדות קרישה. אם הצוות הרפואי לא ביצע את הפעולות הללו בצורה נכונה, או אם לא השתמש באמצעים הטכנולוגיים הנדרשים, זה עשוי להיחשב כרשלנות רפואית.
· חוסר טיפול במצבים רפואיים שיכולים להוביל לדום לב: אם הצוות הרפואי לא זיהה או לא טיפל בגורמי הסיכון לדום לב, כמו מחלת לב כלילית, יתר לחץ דם או הפרעות קצב לב, וכתוצאה מכך התרחש דום לב, עשוי הדבר להיחשב כרשלנות רפואית.
כדי להוכיח רשלנות רפואית במעקב הריון במקרה זה, יש להראות:
· שהרופא המטפל חרג מסטנדרט הטיפול הרפואי המקובל במקרה של דום לב.
· שהרשלנות הרפואית גרמה לנזק ישיר, נזק זה יכול לכלול נזק מוחי, נזק לכליות, לריאות, לכבד, נזק בלתי הפיך למערכת הלב וכלי הדם ובמקרים קשים אף להוביל למוות.
Comments