top of page

MRI מח לעובר

  • תמונת הסופר/ת: עורכת דין גלית קרנר
    עורכת דין גלית קרנר
  • 26 במרץ
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 31 במרץ



mri מוח לעובר

בדיקת MRI מח עובר במהלך ההריון, היא בדיקה מתקדמת שאינה תמיד מבוצעת כבדיקה שגרתית במהלך ההריון, אך היא עשויה להיות חשובה במקרה של חשש למומים או בעיות התפתחותיות במערכת העצבים המרכזית של העובר. מדובר בבדיקה לא פולשנית שמספקת תמונות מאוד מדויקות של מבנה המוח, ומאפשרת זיהוי של בעיות חמורות כמו מומים מוחיים, הפרעות במבנה המוח או בעיות תפקודיות. בהקשר זה, רשלנות רפואית יכולה להתרחש במספר מצבים:

·      העדר הפנייה לבדיקת MRI מח עובר כאשר יש סיכון למום מוחי: כאשר במהלך המעקב הרפואי התגלו ממצאים חשודים בבדיקות אולטרה סאונד שיכולים להעיד על בעיות במוח העובר (כמו צורת ראש לא תקינה, הרחבת חדרי המוח, מומים מוחיים ידועים בהיסטוריה המשפחתית, או כל ממצא חשוד אחר), ויש צורך בבדיקת MRI עוברית על מנת לאבחן את הבעיה בצורה מדויקת, חובה על הרופא המטפל ליתן הפנייה לבדיקת MRI .

·      העדר הפניית מטופלת עם היסטוריה רפואית מסוימת:כאשר למטופלת יש היסטוריה רפואית או גנטית שמגבירה את הסיכון למומים מוחיים בעובר (כמו אם יש לה ממצאים גנטיים מוכרים או בעיות רפואיות שהתגלו במהלך ההריון), חובה על הרופא המטפל להמליץ על MRI מח עובר, במקרים כאלו, הפנייה לבדיקה זו היא חשובה כדי למנוע בעיות חמורות לאחר הלידה.

·       אי ביצוע הבדיקה למרות המלצה רפואית: כאשר יש המלצה ברורה לבצע MRI מח עובר לאחר זיהוי ממצא חשוד, אך הבדיקה לא בוצעה או שההפניה לא הושלמה, מדובר בהשמטת טיפול ובזמן לא נכון, במקרים כאלו, אם הבדיקה הייתה מגלה בעיה מוחית חמורה שלא טופלה, זה עשוי להוביל לנזק לעובר.

·      העדר הפנייה אחרי ממצאים חשודים: כאשר התגלו ממצאים חשודים במהלך בדיקות אולטרה סאונד (למשל, רחבת חדרים מוחיים או בעיות אחרות במבנה המוח), אך לא הומלץ על ביצוע MRI לבדיקה מעמיקה, במיוחד אם מדובר בממצא שעלול להצביע על בעיה חמורה.

כדי להוכיח רשלנות רפואית במעקב הריון במקרה זה, יש להראות:

·      שהרופא המטפל חרג מסטנדרט הטיפול הרפואי המקובל לגבי הצורך בבדיקת MRI מח לעובר.

·      שהרשלנות הרפואית גרמה לנזק ישיר לעובר, למשל, עיכוב בהתפתחות המוח שגרמה לנכות.

משרדנו הגיש תביעה כנגד קופ"ח מכבי במסגרת ת.א 5689-09-16 בשל רשלנות רפואית במעקב הריון, עת לא ניתנה התייחסות להיסטוריה המשפחתית (פיגור שכלי) ולמרות המלצה מפורשת של מבצע הסקירה לסקירה מכוונת מח לעובר, בדיקה זו לא בוצעה ומשכך, האישה לא הופנתה לביצוע בדיקת MRI  מח אשר הייתה מאבחנת את המומים הקשים של העובר באיזור "המוחון". בשל החמצת המומים כאמור, נולד הקטין עם מומים מוחיים קשים ונכות צמיתה ומורכבת. התביעה הסתיימה במסגרת הליך גישור מוצלח, בסופו ניתן פיצוי לקטין בסכום של כ-3,000,000 ₪.

Comments


bottom of page