סיבות נפוצות לרשלנות רפואית במתן תרופות הינן מרשמים הכתובים באופן לא ברור (כתב יד לא קריא המהווה קצר בתקשורת בין הרופא לבין הרוקח), תרופות המוגשות שלא באריזתן המקורית, עומס עבודה המוטל על הרופאים ומתן תרופות אגב חוסר ריכוז או תשומת לב.
מקרים נוספים של רשלנות עקב כתב יד של רופא שאינו ברור וקריא אף גרם לקצר בתקשורת בין רופאים במהלך התייעצות ומתן טיפול רפואי שגוי למטופל אשר הסב לו נזקים ממשיים.
מן הפסיקה ידועים מקרים של נטילת אנטיביוטיקה במינונים לא נכונים או מקרה שבו רופא המליץ על נטילת תרופה שנרכשה בחו"ל ולא מאושרת בישראל. במידה והוכח קשר סיבתי בין הנזק שנגרם לנפגע לבין מרשם התרופה, קיימת עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית.
לא בכדי עברה מערכת הבריאות למתן מרשמים ממוחשבים. מרשם ממוחשב מונע תקלות במקרה של כתב יד לא קריא או שמות דומים מדי של תרופות ומאפשר בקרה נוספת בבית המרקחת ואף עשוי למנוע מצב בו מטופל מקבל טיפול תרופתי כפול. כך שאם הברקוד שעל האריזה אינו תואם לברקוד של המרשם, הרוקח יקבל התרעה. אם הרופא מתעקש לספק למטופל מרשם בכתב יד , הוא חושף עצמו לאפשרות של רשלנות רפואית ועליו לתת את הדין במקרה של נזק.